VIPE legt op heel veel verschillende manieren en gebieden prachtige verbindingen. Op onze WOW-pagina vind je deze juweeltjes terug. Zo werken we samen met een kunstenares, onderzoeken we de mogelijkheden van projecten met het onderwijs en ligt er een pracht verbinding met de theaterkunst. Raak geïnspireerd en doe mee!

Botte Pech-24

THEATER Botte Pech is het theaterstuk van vriendinnen Marij en Anita. Anita heeft kanker en weet dat ze niet meer beter wordt. Welk effect heeft dit gegeven op Marij, en op alle andere mensen in de omgeving van Anita? En, welk effect heeft het op Anita? Samen met Anita en Marij èn onze verhalenvanger Aldi van Lierop heeft VIPE een feuilleton uitgebracht:

  1. Op weg naar het theaterstuk: “Ik ga wel dood, maar nu nog even niet”. Het idee voor een theaterstuk leefde al langer bij de vriendinnen. Pas toen Anita de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ kreeg, is het hele idee in een stroomversnelling terecht gekomen. Lees hier het verhaal over de weg naar het theaterstuk.
  2. Anita Maas: “Ik heb ruimte nodig om mijn eigen agenda te bepalen”. Anita vertelt wat de diagnose met haar doet, en welke rol Marij en hun theaterstuk spelen in haar leven. Lees hier het verhaal van Anita.
  3. Marij Coolen: “Ik doe dit om kwetsbaarheid een gezicht te geven”. Iedereen heeft een rol in dit leven. Samen met Anita en de regisseur Liesbeth Reeser is er in dit stuk aandacht voor alle betrokkenen. Dat maakt het zo ontzettend mooi en kwetsbaar. Lees hier het verhaal van Marij.
  4. Liesbeth Reeser: “Er gebeurde tijdens dat gesprek al zoveel met mij, dat ik meteen overtuigd was van het belang om dit te doen”, verhaalt Liesbeth. Lees hier over haar drijfveren.

Website van Botte Pech. Hier vindt u meer informatie, zoals voorstellingen op aanvraag.

KUNST Kunstenares Hilma Bovenkerk, o.a. van Artschool Helmond, werkt voor onskop aan de piepschuimen mannequinkoppen. Zo’n piepschuimen kop is maar saai, vonden wij. Waarom deze niet gebruiken om er prachtige en bruikbare kunst van te maken? Hilma was het met ons eens en is meteen het atelier ingedoken. Weten wat het is geworden? Stay tuned!2016.

ONDERWIJS Deze plannen zijn nog in een vroeg rode paperclipstadium van ontwikkeling, dus we kunnen er nog niet zoveel over verklappen. Maar de eerste geluiden zijn enthousiast. Onze inspiratie: een rode paperclip. 😉

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren