Edith Plum

Edith Plum is sinds 2002 huisarts te Helmond.

Vanuit haar werk als huisarts komt ze geregeld in contact met patiënten die chemotherapie krijgen of een haarziekte hebben. “Als huisarts heb je het dan niet alleen over de ziekte, maar je bespreekt ook wat het met je doet als mens, partner, ouder, collega enzovoort,” vertelt Edith. Aanhakend op het belang van een pruik vertelt Edith verder: “Uiterlijk voorkomen is een belangrijk facet waar in de reguliere zorg niet altijd tijd en aandacht voor is. Voor patiënten is het vaak al een zware tijd en net dan is het fijn als je er goed uit ziet.”

Edith was blij verrast toen we haar vertelden over onze stichting VIPE. Zelf heeft ze van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk het is om een goed passende pruik te hebben. “Voor mijn vader betekende het dragen van een goede pruik een stuk waardigheid behouden in een toch al zware tijd. Na zijn overlijden hebben we zijn pruik lange tijd bewaard. Hoe fijn zou het geweest zijn als we er iemand anders blij mee hadden kunnen maken.”

Op de vraag of ze lid van ons Comité van Aanbeveling wil worden reageert ze: “Ik voel me als mens en dokter betrokken bij VIPE en ik vind het een eer om VIPE te mogen promoten.”

edith-plum