Het verhaal van Celine (1968 – 2019)

Op 16 juli 2019 hebben we afscheid moeten nemen van Celine. We delen hier de woorden die we tijdens haar uitvaart hebben gesproken:

Toen we als Stichting VIPE in Inloophuis De Cirkel kwamen te zitten, was er meteen een goed contact met Celine.

Celine werkte al als vrijwilliger bij De Cirkel, een inloophuis in Helmond voor mensen met kanker en hun naasten.

Celine wilde graag vooruit, met de blik op de toekomst en met het werk voor VIPE kon ze daar een mooie invulling aangeven.

Nieuwe vrijwilligers nam ze aan de hand en wees ze de weg. Ze was het aanspreekpunt voor onze stagiaires.

En natuurlijk ontving ze met alle liefde en aandacht de mensen die voor een pruik bij VIPE hadden aangeklopt.

Luisterend, adviserend waar nodig en altijd met een hart vol liefde.

Graag had ze nog meegelopen met de Samenloop voor Hoop eind juni, maar dat ging niet meer.

Maar wat hebben we haar meegedragen in ons hart tijdens die 24 uurs loop.

Deze maand is ze ook nog geëerd als Vrijwilliger van de Maand door Plan! Helmond en haar eigen verhaal staat natuurlijk op onze website.

Lieve Celine. Wat zullen we je missen.

Voor ons ben je die lieve, oprechte, positieve en krachtige vrouw die we ontzettend waarderen en die we ontzettend gaan missen.

Team VIPE

De geweldige vibe van VIPE

“Wat mij betreft gaat het leven over: van betekenis zijn voor anderen. Daar krijg ik met mijn vrijwilligerswerk voor stichting VIPE en Inloophuis De Cirkel alle kans voor”. Ook in de jaren dat Céline Spiekerman werkte als WMO-consulent was ze daarnaast actief als vrijwilliger. “Je leert de waarde van mensen zien en de waarde van jouw hulp voor wie steun nodig heeft. Ik ben dankbaar dat ik die hulp kan geven.”

Céline weet zelf wat het is om kanker te hebben. “Gesprekken lopen daardoor als vanzelf. Ook al vind ik kaal worden persoonlijk geen probleem en heb ik geen pruik gedragen, ik snap heel goed hoe belangrijk het voor een ander kan zijn.” Céline coördineert het Pruikenteam dat gedoneerde pruiken wast, fotografeert, aanbiedt op de website en contact heeft met de mensen die een pruik nodig hebben. “Dankzij het nieuwe lookbook op de website kunnen we mensen beter en sneller helpen. Dat is echt heel fijn. Ze zoeken thuis al pruiken uit en wij zetten die mooi klaar wanneer ze komen passen. Het zijn bijzondere ontmoetingen.”

Inmiddels doet Céline het rustig aan omdat ze voor de tweede keer kanker heeft. “Mijn leven staat opnieuw op zijn kop. Ik ben zowel met het leven als met de dood bezig, maar zolang er hoop is ga ik door met behandelingen. De eerste ronde heb ik ook overleefd, ook al verwachtten de artsen toen van niet. Ik moest opnieuw leren leven. Vivienne heeft me als coach fantastisch geholpen en nu weer. Met mijn vrijwilligerswerk voor inloophuis De Cirkel en VIPE geef ik mijn leven invulling. Het geeft me een doel en een maatschappelijke functie. En behalve fijne collega’s heb ik er een paar hele goede vriendinnen bij. We hebben het vertrouwen dat we met elkaar verbonden zijn en op elkaar mogen rekenen. Dat is de geweldige vibe van VIPE.”