Peggy van de Vijfeijken

Ik ben Peggy van de Vijfeijken-Verlijsdonk. Ik ben medeoprichter van stichting VIPE. Ik ben vanaf mijn 16e gaan werken in de kapsalon, vervolgens heb ik 6 jaar als docent gewerkt bij ROC Eindhoven. Sinds 2018 ben ik parttime werkzaam aan het Summa College als docent en ik werk parttime in de kapsalon.

In 2008 heb ik samen met mijn moeder & zus een kapsalon overgenomen die wij de naam Your Wish Kappers hebben gegeven.

In 2011 hebben wij een actie gehouden die positief uit de hand is gelopen waarbij we 12 uur aan een stuk hebben geknipt voor de afdeling Oncologie in het Elkerliek te Helmond,
we hebben toen € 33.500,- opgehaald.
In 2013 hebben wij tevens ook voor het Elkerliek een donatie gedaan om gepimpte operatieschortjes voor kinderen aan te schaffen. Dit is gedaan met de opbrengst van de crematie van onze moeder (zij overleed helaas aan een vorm van kanker).

In 2013 zijn wij naar een ander pand verhuisd. Hier hebben wij ook nog verschillende acties gehouden zoals; een wensboom waar wij 32 gezinnen een kerstpakket hebben gegeven en we hebben 2x een wens vervuld voor kinderen vanuit stichting Make a Wish.

Ik ben Stichting VIPE begonnen omdat ik door de ervaringen die op mijn levenspad zijn gekomen erg vaak boos en verdrietig werd…
Niemand vraagt om ziek te worden, je betaald netjes je zorgpremie, vraagt in sommige gevallen van kanker niet om kaal te worden en in vele gevallen moet je ook nog erg veel zelf extra betalen.

In 2008 werd mijn gezin voor de eerste keer geconfronteerd met kanker. Mijn vader werd ziek en een jaar later stierf hij. In 2011 kreeg mijn zusje borstkanker met alle operaties, chemo’s, bestralingen, reconstructies en medicatie vandien. En in 2013 werd bij mijn moeder de diagnose kanker vastgesteld. Drie maanden later stierf zij. Toen was voor voor mij de maat vol!

Zoveel kosten, zoveel wat weggegooid wordt of in de kast bewaard….
Ik stop met boos zijn, ik ga het omzetten in actie!
Ik kan niet alles alleen en daarom kwam Vivienne op mijn pad, en zo zijn we samen gaan zitten in Maart 2015 en tot het unieke plan gekomen om Stichting VIPE geboren te laten worden!
Wat en wie VIPE is, zie dit allemaal op deze site.
En zeg het gerust voort!

vipe_peggy