Veerle Derleyn

Dr. V. (Veerle). A. Derleyn, M.D., was van 1982 tot 2014 werkzaam als internist-oncoloog (met hematologisch aandachtsgebied) in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. “In ons Helmonds ziekenhuis”, vult ze aan in ons gesprek.

We zijn erg trots dat Veerle heeft toegezegd om lid te worden van ons Comité van Aanbeveling. Want naast een kundig specialist, wordt ze vooral ook geroemd om de aandacht en ijver die ze altijd voor haar patiënten heeft gehad. Aandacht voor de (Helmondse) mens achter de patiënt, precies zoals VIPE dat ook heeft.

Veerle haalt de actie aan die Peggy van de Vijfeijken, samen met haar moeder en zus, heeft opgezet in 2012: Knippen tegen Kanker. Ze juicht het toe dat dezelfde club een vervolg geeft aan hun idealistische ideeën: “Het is een goede zaak om voor alle patiënten, kinderen en volwassenen, die totale haaruitval krijgen door chemotherapie, gratis een pruik te recycleren en te creëren”. Ze eindigt haar verhaal met de woorden: “Alhoewel de doelgerichte therapie meer en meer veld wint, blijft er zeker een plaats voor chemotherapie met de ernstige bijwerkingen die erbij horen zoals haaruitval”.

veerle