VIPE legt op heel veel verschillende manieren en gebieden prachtige verbindingen. Op onze WOW-pagina vind je enkele van deze juweeltjes terug. Zo werken we samen met de Fontys Hogeschool, onze ‘pruikenzussen’, de Nederlandse Haarstichting en ligt er een pracht verbinding met de theaterkunst. Raak geïnspireerd en doe mee!

THEATER Botte Pech is het theaterstuk van vriendinnen Marij en Anita. Anita heeft kanker en weet dat ze niet meer beter wordt. Welk effect heeft dit gegeven op Marij, en op alle andere mensen in de omgeving van Anita? En, welk effect heeft het op Anita?

FONTYS Als VIPE brengen we projecten in die de studenten van Applied Science kunnen uitvoeren. Zo heeft menig student zich al verdiept in de hygiënische schoonheid van onze pruiken, in hoeverre deze pruiken recyclebaar zijn en of we ook biologisch afbreekbare reinigingsproducten te maken zijn om onze pruiken hygiënisch schoon te krijgen. Veel waardevolle resultaten hebben we reeds onder ogen gekregen. Zo leren we allebei.

NEDERLANDSE HAARSTICHTING Vanuit de Nederlandse Haarstichting hebben we al enkele dozen vol gebruikte pruiken, sjaaltjes, mutsjes en reinigingsproducten mogen ontvangen. Heel fijn! We kunnen daar zoveel mensen gelukkig mee maken.

PRUIKENZUSSENSamen staan we voor hetzelfde: gebruikte pruiken inzamelen, reinigen en weer weggeven voor hen die een pruik nodig hebben. En allemaal hebben we onze eigen verhaal van hoe we op dit idee zijn gekomen, los van elkaar maar wel in verbinding met elkaar. Zie ook onze inzameladressen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren